15 juni 2024
13:00

Vara SK

2-2 efter en sisådär insats borta mot Sil!

Andra bortamatchen på raken och vi fick med oss en poäng hem till slut. Nära att vi fick alla tre men det ville sig inte riktigt. Vi spelade Sil lite i händerna och känns tagna av att vara med i toppstriden just nu. Vi spelar otåligt stundtals och svåra passningar som motståndaren får ställa om på. När vi lyckas bra så skapar vi chanser och kanske borde vi vunnit, känns på något sätt rättvist med 2-2 trots ledning två gånger om.
Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match borta mot Sil. Vi har haft svårt mot dem tidigare säsonger och särskilt på bortaplan. De har en rätt liten plan som inbjuder till närkamper och duellspel.
Vi började första halvlek bra och spelade kontrollerat och smart. Det kändes stabilt och även om planen var ojämn och svårspelad så lyckades vi ha tålamod i speluppbyggnaden till en början.
Vi kom runt på kanterna några gånger i inledningen och skapar lite halvlägen kan man väl säga. Sil låg lågt med laget och väntade på misstag från oss för att ställa om. De lyckas också med det och får till något inspel också men utan att någon är först på den från deras lag. Vi gör sedan 1-0 efter dryga 20 min på en frispark. Det är Isak som hoppar högst på Leos fina inspel och nickar in 1-0 till oss, väldigt frint.
Se Isaks debutmål i A-laget.
Efter målet kommer en 5 minutersperiod där vi hamnar långt ifrån i pressen och släpper in Sil i matchen. Mycket riktigt så kvitterar de till 1-1 och efter deras kvittering så spelar vi ganska likt som vi gjorde mot Skoftebyn. Vi stressar med uppspelen, vi har svårt att få fatt i andrabollarna och tar inte duellerna som vi brukar heller. Det är absolut inte så att Sil kör över oss på något sätt men vi går ifrån vår matchplan rejält. Långbollar, svåra uppspel i mitten, mittfältare som tappar bollen så att halvleken slutar 1-1 är ganska givet.
Vi pratar ihop oss i halvlek och går sedan ut och kör på riktigt bra i början på andra halvlek. Vi har några minuter där vi spelar riktigt bra och vi är framme och hugger på mål. Möller har ett jätteskott som målvakten räddar, Ludde nickar eller får bollen utanför på något sätt när han är nästan på mållinjen ser det ut som på videon. Vi har en fin period här i inledningen av andra och gör också 2-1 runt minut 60. Krille petar in bollen efter hörna, vi är hetare än Sil och Leo skjuter på täck men Krille får tag i returen och slår in bollen. Riktigt gött tänker man och hoppas på en bra reaktion från laget.
Men tyvärr så infinner sig återigen en sämre period och Sil får ett momentum direkt efter målet. Efter inspel från kanten kommer ett avslut i ribban som de så småningom följer upp med att kvittera igen. 2-2 målet föranleds av bolltapp från oss, vi backar ner för att försvara målet men kommer inte upp i pressen på skytten. Skottet går mellan benen på en av våra försvarare och studsar sedan olyckligt på en tuva och över Olssons händer. Sil utnyttjar passiviteten från oss och gör tyvärr mål.
Vi har en10-15 min period där vi är hafsiga och bara slår bollar på måfå, vilket inte skapar så mycket. I slutet kommer Adam in längst upp och kör på och vi får till en riktigt bra push sista 10-12 minutrarna. Adam vinner jättemycket boll däruppe och vi svärmar riktigt bra på deras planhalva. Det är nära några gånger, Philip upplever sig upphakad i en situation men domaren friar, nära straff. Leo skjuter över på ett fint inspel men bästa chansen får ju Adam. Leon vänder bort sin gubbe och slår ett jättefint inlägg och Adam sliter sig loss och nickar i ribban! Så nära, klockan på dryga 90 minuter och vi vädjar igen om straff, tröjan står som en strut, men domaren friar tyvärr igen.
Vi kommer inte upp i nivå i den här matchen heller, precis som Skoftebyn. Ändå står vi här med 4 poäng efter dessa två bortamatcher, besvikna och med en stark känsla att vi kan bättre.
Jag tror att det smugit sig in tankar om att vi ska vinna vissa matcher och att vi inte längre tar en match i taget. Vi tänker för mycket tabelläge istället för att spela vår fotboll. Vi är just nu ett topplag, vi är svåra att slå, vi har inte förlorat sedan vi mötte Gerdsken, vi är bra i år, helt klart. Men att tro att det ska lösa sig med stressat spel, svåra passningar, att någon annan ska ta duellerna och vinna bollen, det håller inte. Vi står just nu och väntar på att någon ska göra något, i andra matcher har vi tagit löpningar för att vara delaktiga och göra det svårt för motståndaren. I de två senaste har vi frångått det som tagit oss till toppen.
På onsdag möter vi en toppaspirant, som jag trodde skulle slåss om serieseger i år, med flera riktigt vassa värvningar. Jag tror de har fyra raka vinster, Trollhättans FK, och blir en svår nöt att knäcka. Kommer bli en härlig utmaning och jag tror att vi kan få till vårt spel bättre när motståndaren bjuder upp till mer spel. Skoftebyn och Sil har ju parkerat bussen typ och Sil var ju mycket bättre bakåt och då blev det svårt när vi spelade svårt. Nä, vi ska komma igen, visa hur bra vi är och göra en kanonmatch på onsdag! Väl mött då!